Husbil kallas en större typ av bil som man kan bo i, under till exempel en semesterresa. Några kända tillverkare av husbilar är Hymer, Adria, Bürstner, Knaus, Hobby, Frankia, Niesmann, Concorde och Kabe Travelmaster. I Sverige är flertalet husbilar registrerade som “personbil klass II”. Dessa får framföras med samma hastighet som vanliga personbilar oavsett vikt. Det är alltså hastighetsskyltarna som gäller. Om husbilen istället är registrerad som lastbil med boinredning och har en totalvikt överstigande 7,5 ton så gäller andra hastighetsbestämmelser och bilen måste bland annat utrustas med färdskrivare. Föraren måste även följa reglerna om kör- och vilotid.

Husbilar som vill stanna lite längre på en plats för rekreation kan ta in på en anordnad campingplats med de faciliteter och priser som tillämpas. Här finns oftast all typ av försörjning och tillgång till bad. Några campingplatser är öppna året om. De flesta campingplatser i Sverige är F-Camping där alla är välkomna, medan SCR-anslutna campingar ställer större krav på anläggningens service.

Caravan Router erbjuder en unik Internetlösning för för Dig som har husbil, husvagn, eller båt i form av en wifi router med obegränsad 4G surf inom Sverige och Danmark. En professionell router för snabbt Internet som kopplas direkt till bilens batterisystem. Så länge Du har batteri i husbilen finns Internet ombord. Caravan Router drar lite ström och är mycket pålitlig. Det finns inga begränsningar i hur många enheter som kan kopplas upp. Den här routern är speciellt framtagen för transportindustrin och är driftsäker. Den monteras och installeras av fackman/installatör på bästa plats för full täckning på osynligt ställe för såväl säkerhet som estetik. Du kommer alltid ha full täckning var Du än befinner Dig i husbilen.

Vår router är också utrustad med GPS vilket kan kopplas till ett kartsystem så Du alltid kan se bilens position. Det går dessutom att lägga till en backup funktion för routern så att den även kan användas som ett stöldskydd.

Installationen rekommenderas att göras av en professionell fackman. Det är viktigt att routern kopplas på rätt sätt och att den sitter på bästa plats. Din husbilsförsäljare eller installationsfirma hjälper Dig.

Om Du har ett abonnemang med begränsad datavolym och förbrukat denna volym så uppnås en lägre hastighet. Om Du har ett abonnemang med begränsad hastighet så är det inte möjligt att uppnå en högre hastighet. Hos oss behöver Du inte tänka på det då all surf är obegränsad.

Alla våra routerlösningar innehåller obegränsad surf i Sverige. Med andra ord kan Du surfa, streama och kolla på TV så mycket Du vill. Vi vill att Du ska kunna dela med Dig oavsett om Du är på konferens i Åre med jobbet, sommarsemester på Gotland eller bilresa längs höga kusten. Vårt nät täcker nästan 100 procent av Sveriges befolkning.