På somrarna färdas miljontals turister till ”Sveriges Hawaii” för semester på Gotland och Tofta Strand.

Tofta Strand är en av Sveriges mest kända stränder och den mest populära stranden för besökare på Gotland. Tofta strand är en ort och badort i Gotlands kommun, belägen på Gotlands västkust vid länsväg 140 cirka två mil söder om centralorten Visby. Här har många filmer och TV-program så som Pippi Långstrump och Sunes sommar spelats in.

Kommer Ni i god tid kan Ni lägga beslag på en egen sandgrop. Vågorna lockar till lek för både stora och små. Stranden har en preparerad gång ända ner till vattenbrynet. Det gör att man lätt kan komma ner med barnvagnar eller rullstolar.

Mitt på den flera kilometerlånga sandstranden ligger charmiga Tofta Strandpensionat. Här bor Du med stranden utanför dörren. Många har som sommartradition att ta sitt morgondopp och samtidigt se solen vakna. Efter ett uppfriskande bad kan man njuta av en god frukost, antingen i de mysiga matsalarna eller i solskenet på uteserveringen. Den underbara utsikten gör att man vill spendera all sin semester på Gotland och Tofta Strand. Här finner Du lugnet och harmonin samtidigt som det vissa dagar vankas grillkvällar med levande musik.

Tofta Strandpensionat finner Du kombinationen av god och vällagad mat i en härlig miljö med en fantastisk utsikt över havet. En specialitet de är lite extra kända för är deras egengjorda köttbullar som smälter i munnen. Hotellrummen är mysiga och med helt nya sängar sover man som en prins eller en prinsessa. Och vem älskar inte att vakna till havets brus?

Parkeringsplatsen för badgäster, strax innan Strandpensionatet, bemannas av Svenska Livräddningsällskapet. Parkeringsavgiften gör det möjligt att skapa en skyddad strand. Livräddarna jobbar ideellt för att just Du ska må bra och känna Dig trygg på Tofta Strand.

För mer information och bokning av övernattning eller restaurang se www.toftastrand.se

I Tofta socken finns även mycket annat att se såsom Tofta Kyrka, skeppsättningarna eller fiskelägret i Gnisvärd. Här finner Du en värld från en svunnen tid. Önskar Du guidad tur finns det tidpunkter för det.

När man planerar sin semester på Gotland och Tofta strand bör man boka i god tid. Tofta Strand är den absolut vackraste badstranden på Gotland, den kilometerlånga sandstranden sträcker sig från södra Tofta till Gnisvärds fiskeläge i norr. En fantastisk sandstrand med liv och rörelse i södra delen och mer lugn och ro i den norra. Vill man vara garanterad en bra plats så bör man dyka upp på södra stranden en aning tidigare för att få en egen liten sandgrop att mysa i. Dessutom har Gotland flest soltimmar i Sverige.

Varmt välkommen till rosornas ö!