Wifi.se är en ny mobiloperatör i Sverige som fokuserar på ett internationellt internet och mobilt bredband i Europa där ALL surf fungerar som roaming, var du än befinner dig i EU/EES länderna. Roamingen tar aldrig slut eftersom all data ÄR roaming. Du kan alltså surfa när och var du vill.

Med mobilt bredband menas att all datatrafik skickas via mobilnätet med i första hand 4G-teknik, eller LTE (Long Term Evolution) som det också kallas. Det betyder att du kan ta med dig det mobila bredbandet i Europa eller vart du vill och det går riktigt snabbt – ofta snabbare än med ADSL-baserat fast bredband. Normalhastigheten är 10-50 Mbit/s, vilket räcker för allt från surf och onlinespel till streamad film i HD-kvalitet.

Wifi.se erbjuder snabbt mobilt bredband i Europa för husbil, husvagn, fritidshus och båt, vilket betyder att det går att använda i både Sverige och i hela EU/ESS, till låga priser. Wifi.se är en egen operatör och du kan välja enbart SIM-kort om du redan har en router eller ett routerpaket med SIM-kort.

Med mobilt bredband i Europa av Wifi.se surfar du utan extra kostnad inom EU och EES. Andra operatörer erbjuder också mobila bredband som du även kan använda utomlands men där är bara en ytterst liten del av surfen roaming.

En del mobila bredband i Europa av andra operatörer går som nämnt att använda utomlands. Det är dock mer komplicerat och kan bli väldigt dyrt. Med de abonnemangen kan du ofta surfa en liten mängd utan extra kostnad i EU- och EES-länder men så fort man överskrider den gränsen blir man efterfakturerad och höga kostnader tillkommer. Dessutom kan dessa operatörer begränsa din surfmängd när du befinner dig på resan och ditt abonnemang kan stängas av.

Mobilt bredband i Europa med kontantkort fungerar heller nästan aldrig i andra länder än i Sverige. Det är vanligare att dessa operatörer låter dig använda ett abonnemang utomlands, än ett kontantkort. Om du har ett mobilt bredband i Europa med kontantkort är det endast ett fåtal operatörer som låter dig använda det utomlands. Då fungerar det inom EU och EES och ditt kontantkort måste vara registrerat men det är oftast mycket dyrt. De allra flesta mobila bredbanden med kontantkort fungerar dock bara i Sverige.

Således är den internetlösningen för mobilt bredband i Europa som Wifi.se tagit fram helt unik, och passar för dig som har husbil, husvagn, fritidshus eller båt, i form av en wifi router med 4G surf. Det är en professionell router för snabbt internet som kopplas direkt till batterisystemet. Du kan enkelt koppla in den själv med en separat 12 volts kabel. Så länge du har batteri finns internet. Man kan även ansluta routern till 230 volt med en strömkabel.

Lösningen för mobilt bredband i Europa som Wifi.se erbjuder fungerar i alla EU och ESS länder och stängs automatiskt av i länder som inte ingår i EU/ESS så som exempelvis Andorra. Man behöver aldrig oroa sig för dyra kostnader eller att bli efterfakturerad.

Länder som ingår i EU och EES är:
Belgien, Bulgarien, Cypern (inte norra Cypern), Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Franska Västindien, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Irland, Island, Italien, Kanarieöarna, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Martinique, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Reunion Island, Rumänien, Saint Martin, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Åland och Österrike.

För mer information se www.wifi.se