Det ser ut att bli en annorlunda jul i år där många inte kommer att kunna träffa sina nära och kära som de brukar. Många kanske väljer att ta en tur med husbilen. Nu kan man se svensk jul TV i husbilen i hela EU/ESS. I år känns det extra viktigt att jul TV i husbilen 2020 kommer erbjuda program som ger oss en känsla av gemenskap.

Julutbudet är fullt av tradition, kulturupplevelser, dokumentärer, musikprogram och härligt drama – till exempel helt nya specialavsnitt av ”Vår tid är nu”. SVT återinför också sina hallåor som extra sällskap hela vägen från lucia till trettonhelgen och såklart blir det en väldigt speciell julvärd under julafton, säger SVT:s vd Hanna Stjärne i ett pressmeddelande.

Konstnären Lars Lerin, som tidigare setts i SVT:s Lerins lärlingar, kommer att hålla tv-tittarna sällskap under jul TV i husbilen 2020.

Mellan 1959 och 2002 var det små variationer i julvärdskapet. Med en handfull undantag var det Bengt Feldreich och Arne Weise som under 43 års tid stod värd för SVT:s julaftonssändning.
Arne Weise är den person som många kommit att förknippa med uppgiften. Första gången var han julvärd 1964 och mellan åren 1972 till 2002 ledsagade han tittarna under julafton nästan alla år. Därefter har tittarna fått se bland andra Kattis Ahlström, Gina Dirawi, Henrik Dorsin samt Lotta Lundgren och Erik Haag i rutan.

Sedan 2003 är det en ny känd svensk, inte sällan en SVT-profil, som sitter i studion under julaftonskvällen och presenterar Kalle Anka och Kan du vissla Johanna?

Årets julkalender, på SVT, heter Mirakel och är en julsaga som rör sig mellan år 1920 och 2020. Den sänds varje dag och finns även på SVT Play: https://www.svt.se/barnkanalen/julkalendrar-i-svt/

Jul TV i husbilen 2020 kommer bestå av många överraskningar. Ett smakprov av topp 10 julfilmer kommer här:

Ensam hemma
Tomten är far till alla barnen
Ett päron till farsa firar jul
Hook
Ensam hemma 2
Sällskapsresan
Polarexpressen
Fanny och Alexander
Bad Santa
En underbar jävla jul
Julkalender på TV

Vi på Wifi.se önskar alla en god jul och att jul TV i husbilen 2020 blir extra bra i år.