VILKEN WIFI-LÖSNING PASSAR MIG?

Hur mäts surf?
MB – Det står för megabyte och består av cirka 1000 kilobytes.
GB – Det står för en gigabyte. Omkring 1000 megabyte utgör en GB.

Antal gigabyte och surfmängd är idag den viktigaste delen av ett SIM-korts datakontrakt. På Wifi.se vill vi se till att du får den surf du behöver så att det passar din livsstil. Oavsett om du uppdaterar din status, surfar på webben eller lyssnar på musik, är dina uppgifter viktiga. Du undrar säkert nu “Hur mycket surf behöver jag?

När vi tittar på Netflix använder vi ungefär 1 GB data per timme för varje stream av standard definition video och upp till 3 GB per timme för varje stream av HD-video.

Den högsta kvaliteten du kan streama Spotify på med ett premiummedlemskap är 320 Kbps. När du spelar musik på denna nivå, förbrukar du 2,40 MB per minut, vilket motsvarar 115,2 MB per timme.

I genomsnitt kan en 5 min 720p-video förbruka cirka 75 MB data. Om du tittar på en 1080p HD-film, är det ungefär 34 MB per minut så en video på 5 min 1080HD kan förbruka cirka 170 MB eller mer. Om du tänker dig en mobiltelefon som använder YouTube i tre timmar 720p så skulle den förbruka 3 GB.

WhatsApp-samtal tillåter användare att ringa andra WhatsApp-användare gratis. En minut av WhatsApp-samtal kostar dock cirka 0,15 MB till 0,20 MB 3G-data. Det betyder att ett 5-minuters samtal kostar omkring 1 MB 3G-data.

VAD VÄNTAR DU PÅ? SKAFFA WIFI.SE IDAG

wifi.se – Vi erbjuder router & abonnemang där fri surf alltid ingår.

KÖP NU