TP-Link är en router med inbyggt 4G-modem som gör det enkelt att dela din mobila uppkoppling trådlöst till andra enheter. Du kan koppla alla dina enheter som mobiler, datorer och surfplattor till routern, var du än är tack vare 4G-uppkoppling och ett kraftfullt inbyggt batteri.
Det finns dock ett problem när Du tar med Din TP-link router utomlands. Alla TP-link routrar är låsta för roaming vilket innebär att vilket surfkort Du än har så fungerar uppkopplingen.

Det kan även finnas andra orsaker till att Din TP-link router inte fungerar utomlands. Prova med att ändra Type filtrering till 4G och kontrollera att 4G router registrerat sig mot mobilnätet. Spara gärna ner logfilen från 4G router till din dator genom att klicka på Save Log knappen. Om 4G routern har kopplat upp och blivit tilldelad en IP adress så kan det var problem med DNS. Logga in i webbgränssnittet.

När det gäller att Din TP-link router utomlands är låst för roaming så finns det ett sätt att råda bot på det. När Du har TP-link router utomlands kan Du gå in i routern och öppna upp för roaming. Alla TP-link routrar är spärrade för roaming. Det innebär att Ditt wifi kommer sluta att fungera när Du befinner Dig utanför Sveriges gränser då inget SIM-kort fungerar utomlands med denna router. Det går dock att låsa upp denna spärr genom att gå in i routern och öppna upp för roaming, precis som Du kan göra med Din telefon.

För att öppna upp Din TP-link router utomlands för roaming.
Alla TP-lik routarar är spärrade för roaming. För att låsa upp spärren, gör följande:

A) Aktivera dataroaming via tpMiFi appen

Klicka på symbilen med tre vågräta linjer överst i vänstra hörnet
Klicka på network
Aktivera data roaming
B) Aktivera via webb administrationsgränssnittet

Logga in på webbadministrationsgränssnittet och klicka på fliken Advanced. Klicka på dial-up i menyraden till vänster och sedan på dial-up settings. Aktivera data roaming och spara ändringen.

Kontakta oss gärna om Ni har frågor!