Varje år i månadsskiftet augusti – september är det Husbilarnas tur att ställas ut på husbilsmässan i Düsseldorf. På Europas största husbilsmässa, Caravan Salon, ställs 2000 fritidsfordon ut i 10 dagar. Här finner man även tips på resmål och mängder av innovationer och tillbehör. 590 utställare av 130 olika fabrikat ställer ut på 195 000 kvadratmeter yta. Här kan man uppleva hela världen av camping och caravaning. Urvalet av fritidsfordon och tillbehör är unikt och lämnar inget att önska. Bara här kan du uppleva trender och världspremiärer i branschen.

Caravan Salon är en folkfest som varje år lockar många besökare. Det är ett vimmel i hallarna och på utomhusytorna som påminner om en musikfestival. Dock kanske inte så smittsäker miljö under rådande pandemi.
De flesta husbilsmässorna i Europa har ställts in på grund av pandemin. Men inte Caravan Salon, där tog mässledningen fram ett koncept för att hålla mässa på ett smittsäkert vis.

Mässledningen ville verkligen hålla mässan trots att flera stora aktörer valde att hoppa av. De tog det som en utmaning och skapade ett smittskyddskoncept kallat ProtAction som bland annat innebar att hålla stora avstånd, färre besökare per dag osv.

Wifi.se åkte ner till husbilsmässan i Düsseldorf för att scanna marknaden och utbudet. Vi såg fantastiska husbilar, nya fina modeller och en mängd tillbehör. Vårt intresseområde låg främst på de tekniska lösningarna. Vi kollade efter wifilösningar till husbilen samt andra tillbehör som underlättar tekniken för att hålla sig uppkopplad.

Vi konstaterade att vi fortfarande ligger i framkant. Ingen annan leverantör i Europa erbjuder vårt koncept med SIM-kort som fungerar i hela Europa (EU/EES) tillsammans med routerpaket. Många leverantörer erbjuder routrar men då måste man själv komplettera med ett eget SIM-kort. Våra SIM-kort är således unika för Europa då de innehåller surf där allt är allt också är roaming. Man kan även använda och disponera sin surf fritt under 12 månader.
Vi tittade även efter takantenner. Wifi.se har redan innan utvecklat en egen efter att ha testat flera modeller och inte känt sig nöjda med dess kvalitet. Fortfarande fanns ingen som levde upp till vår standard.

När man reser mycket och särskilt på långtur med sitt campingfordon kan man uppleva att den mobila signalen är svag. Då gäller det att maximera mottagningen, och den optimala lösningen är att ha en takantenn som tar in signalen även om den är svag. Antenner utsätts för stora påfrestningar från sol, regn, snö, is och blåst.

Det väsentliga med den takantenn som Wifi.se har byggt upp är att den skulle vara robust, snabb och klara alla frekvenser även 5G. Då behöver antennen inte bytas om routern uppgraderas i framtiden. Det resulterade i en rundstrålande mimoantenn som fungerar på alla bandbredder 2G/3G/4G/5G. Vi konstaterade att även här låg vår produkt i framkant och någon likvärdig var svår att hitta.
På det stora hela känner vi oss nöjda med vårt besök på husbilsmässan i Düsseldorf. Vi rekommenderar för alla husbilsintresserade att åka dit 😊