Elmiamässan i Jönköping är inställd 2020. Det här på grund av Covid-19. Såhär skriver arrangörerna till Elmia.

”Hälsa och säkerhet har alltid högsta prioritet för Elmia, både för våra utställare, besökare och medarbetare. WHO gjorde den 11 mars bedömningen att COVID-19 karakteriseras som en pandemi. Folkhälsomyndigheten bedömer för närvarande risken för allmän smittspridning i Sverige som mycket hög. På begäran från myndigheten den 27 mars har regeringen fattat beslut om att inga sammankomster med fler än 50 personer ska få hållas i Sverige. Elmia följer detta beslut”.

Elmiamässan i Jönkping Husvagn Husbil 2020 är därför framflyttad. Efter noga övervägande och i dialog med Husvagnsbranschens Riksförbund och vår samarbetspartner Caravan Club of Sweden och diverse utställare och besökare. Nästa Elmia Husvagn Husbil kommer att genomföras 8-12 september 2021.
Mer information på https://www.elmia.se/husvagn

För att förhindra smittspridning har Elmia dessutom infört följande rutiner:
• Skyltar och instruktioner om allmänt förebyggande åtgärder.
• Instruktioner för säker handtvätt samt desinfektionsmedel på våra toaletter.
• Desinfektionsmedel vid informationsdiskar och andra stationer i byggnaderna.
• Mer frekvent städning av allmänna utrymmen.

Elmia är nordens största husvagns-och husbilsmässa där så gott som alla av branschens aktörer samlas på ett och samma ställe. Här ges möjlighet att testa, känna och jämföra branschens alla varumärken och nästa års modeller. Här samlas människorna, mötena, inspirationen, prylarna och de nya innovationerna och massor av aktiviteter för hela familjen. På kvällarna vankas oktoberfest, danskvällar, bio och mycket mer. Här finns allt för den som gillar att vara på väg.

Många är undrande till vad det finns för alternativ nu när Elmiamässan i Jönköping är inställd. ”Stora mässor kräver lång framförhållning vilket tyvärr inte ger oss några andra alternativ”, säger Lotta Frenssen, vd på Elmia till Jönköpingsposten.

Hon säger vidare att det har funnits förhoppningar om att restriktionerna kunde ha lättat till september då mässan Husvagn Husbil skulle ha arrangerats. Men nu tvingas arrangörerna konstatera att det inte heller kommer att vara möjligt, Elmiamässan i Jönköping är inställd. För mer information läs på https://www.jp.se/artikel/husvagnsmassan-i-september-stalls-in

Men det betyder inte att människor inte kommer att mötas. Många kommer ha sina egna event för stamkunder och andra intresserade. Kolla på respektive hemsida. Så ser vi sedan fram emot Elmiamässan i Jönköping 2021!